במסעו של הקברניט, יקבע קצב התנועה בהקשבה ל'בחוץ' ול'בפנים', בהתאמה לתנאי הסביבה, בכפוף ליכולות האישיים, לרצונות ולצרכים. האחריות להוביל את המסע ולהגיע אל היעד, נסמכת על מאפייני האישיות עמה נולד וזו שאליה התפתח להיות.
ידיעת עצמו, הכרה בכישוריו ובמגבלותיו, ניסיונו המצטבר והמוכנות שלו ללמוד מכל אלה, יצטברו לכדי חוסן נפשי.
כמו בכל מסע משמעותי ומעניין, היום, במבט לאחור, אני יכול לראות איך דרכים בהן הלכתי, צומתי התלבטות, התמודדויות, הצלחות, כישלונות, פצעים שהגלידו והשאירו צלקות-חן, ואלו שעדיין בתהליך, הקשר הזוגי, האבהות, ההורות המשותפת, כל אלה ועוד מלא דברים, הובילו אותי לעבר "גיורא בלטר - להיות הקברניט של חייך".
לפעמים אני מרגיש שהאתגרים והדרישות שהסכמנו לקבל עלינו בחיי היום יום הנוכחיים, גרמו לכך שקצת שכחנו להקשיב, להוביל וליצור מציאות בה משתלבים החוץ והפנים בדרכים מעט יותר מותאמות, מבלי שזה יעשה מסובך, מסורבל, ואולי אפילו, לפעמים, להראות כלא רלבנטי.
כאדם וכאיש מקצוע אני מאמין שהקשבה פנים-חוץ, תאפשר לנו כגברים אחראים, אוהבים ואמיצים לפעול בהתאמה רבה ותסייע לנו להגיע לאן שנלך.
בעבודתי, אני נפגש עם גברים באמצע החיים, ומדבר איתם על החיים שלהם, על רגשות ומחשבות, על דברים שקרו, וכאלה שהיו רוצים שיקרו.
בפגישות, בדרך כלל, עולה שאיפה להרגיש יותר בטוחים ומוערכים;
להיות בקשר קרוב, חם והדדי, לקבל החלטות חשובות ולהוציא אותן לפועל.
אנשים רבים אותם פגשתי לרב אומרים שהשיחות תורמות לשיפור התחושות שלהם כלפי עצמם וכלפי אחרים, ומאפשרות להם לחיות מתוך בחירה, תחושת משמעות, והערכה עצמית.
הרבה פעמים הם אומרים שהם מרגישים שמחים יותר.
ואם לנסח את זה בשפה מקצועית, אני מסייע לגברים להמשיך בחייהם מתוך תחושת חוסן. בתבונה, בכבוד, בהערכה ובאהבה לעצמם ולסביבה.
להיות הקברניטים של חייהם
הפגישות מתקיימות במשרד, בתדירות קבועה (בדרך כלל פעם בשבוע), משך כל פגישה 50 דקות.
במהלך המפגשים אני מבצע טיפול רגשי בשיחה (פסיכותרפיה), תוך שימוש בידע שרכשתי במהלך לימודי, עליו נשען ניסיון מקצועי רב ומגוון, לו מתלווה תפיסה ערכית-מקצועית שפתחתי במהלך שנות עבודתי.
אנו נפגשים לטיפול פרטני – אחד על אחד, לטיפול זוגי – מפגשים בשניים, וטיפול קבוצתי.
שמי גיורא בלטר, גיל 49 (יליד 1970). נשוי ואב לשניים. חי ועובד בכפר סבא.
באמצע שנות העשרים לחיי למדתי באוניברסיטת חיפה לתואר ראשון (B.A) בבית הספר לעבודה סוציאלית.
השתלבתי בעבודה כמטפל בתחנה לבריאות הנפש בנהריה, שם צברתי ידע רב, ניסיון עשיר ובטחון מקצועי.
בלימודי תואר שני (M.A) באוניברסיטת בר-אילן, התמחתי כעובד סוציאלי קליני .
במכון מגיד - לימודי המשך באוניברסיטה העברית בירושלים, סיימתי והוכשרתי בפסיכותרפיה אינטגרטיבית, במסגרת התוכנית ללימודים מתקדמים.
החל משנת 2008 אני עובד בעיקר בפסיכותרפיה פרטנית, זוגית ובהנחיית קבוצות.